Guide: Uppgradera din SGSII till 4.0.1/4.0.3

OBS! Innan du ger dig in på detta så står jag inte för någon skada skedd på din telefon. Du gör detta på din egen risk!

SamMobile har nyligen gett SGSII användare chansen att testa två läckta ICS ROM:ar från Samsung. Det finns två varianter, den ena är 4.0.1 (I9100XXKP4) eller 4.0.3 (I9100XXKP4). ROM:arna är dock i Alpha stadie, så dom är inte så stabila som stock ännu.

För att kunna få in detta på din SGSII så behöver du någonting som kallas för Odin. Odin är ett verktyg gjort utav Samsung för att flasha in firmware t.ex (som jag kommer gå igenom nu).
Men innan det så laddar vi ner ROM:en. Det gör du här och innan du kan ladda ner något så måste du registrera dig vilket inte tar mer än någon minut. Sedan väljer du vilken fil du vill ladda ner längst ner på sidan, I9100XXKP4 eller I9100XXKP8. Ladda ner filen till din dator. Du ett program liknande WinRar för att packa upp filen. I .rar filen ska det finnas en fil som har en filändelse på .tar eller .tar.md5. Då har du laddat ner korrekt. Sedan är det klart. Nu ska vi ge oss på Odin.


Odin laddar du ner här och när du har laddat ner och startat det, så klickar du på knappen "PDA" i programmet. Därifrån väljer du filen som har en filändelse på .tar eller .tar.md5. Efter detta så ska du starta din SGSII i ett läge så kallat "download mode". Du kommer in i detta läge genom att hålla in följande kombination på din SGSII: Power ON + Volym ner + OK-knappen. OK-knappen = Den stora knappen som är lokaliserat längst ner på telefonen.

Väl i download mode så pluggar du in USB-kabeln i datorn och ansluter den till SGSII:an. Boxen i vänstra hörnet av Odin ska nu lysa gult. Klicka nu på den stora "Start" knappen i programmet. Vänta tills texten "Pass" kommer upp. Nu kan du ta bort USB-kontakten och telefonen kommer nu starta om sig själv.

Du har nu 4.0.1/4.0.3 på din SGSII!

Kommentarer
Postat av: isaollie

va e det för lösen

2012-01-02 @ 01:52:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0